7 gyakran elkövetett hiba sütemény sütéskor: te is elköveted? Változtass

 

Házi süteményt készíteni a családod vagy a saját magad örömére nagyon jó kis elfoglaltság, ugyanakkor megvannak a buktatói. Lehet, hogy úgy hibázol sütés közben, hogy észre sem veszed, csak azt, hogy a végeredmény nem lett az igazi. A leggyakoribb sütési bakikat azonban könnyedén elkerülheted a következő tippek segítségével.

1. Hidegen használod a hozzávalókat

A tojásnál és a vajnál is fontos, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Így könnyebben tudod kikeverni és összedolgozni őket. Ezért felhasználás előtt 45 perccel vedd ki őket a hűtőből.

 

2. Nem megfelelő méretű a sütőforma

Mindig akkora sütőformát használj, amekkorát a recept előír, hiszen a hozzávalók mennyisége és a sütési idő is ehhez van alakítva. Ha az adott sütőformával nem rendelkezel, keress olyan receptet, ami a te sütőformádra szabottan írja a hozzávalókat.

3. Nincs előmelegítve a sütő

Ha elfeledkeztél a sütő előmelegítéséről, a sütőt azonnal kapcsold a megfelelő hőfokra és rögtön tedd is be a tésztát. Ilyen esetben nem kell megvárnod, hogy a sütő felmelegedjen, mert a tésztának árt a várakozás. Viszont azt is tudnod kell, hogy ha nem melegítetted elő a sütőt, a sütési idő is változni fog. Ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy mikor készül el a tésztád.

4. A tojást és a cukrot nem kevered elég ideig

A robotgépet a legalacsonyabb fokozaton használva keverd össze a tojást és a cukrot, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha a szobahőmérsékletű vajat és a lisztet is hozzáadtad a masszához, akkor növeld fokozatosan a keverési sebességet. Minél több levegő kerül a tésztába, annál lazább lesz.

5. A keverőtál széléhez ütögeted a fakanalat

Mikor összedolgoztad a tésztát, nálad is bevett szokás, hogy a tál széléhez ütögetve próbálod meg leszedni a keverőkanálon vagy a fakanálon maradt tésztát? Ne tedd! Az ütögetéstől a légbuborékok elillannak, a tészta így nem lesz laza, levegős.

6. Türelmetlenül nyitogatod a sütőt

Természetes, hogy szemmel szeretnéd kísérni a tésztádat a sütőben is, ám ha túl korán és túl gyakran nyitod rá az ajtót, a közepe össze fog esni. Inkább az üvegen keresztül nézelődj!

7. Túl sokáig kevered a tejszínt

A tejszínt csak addig keverd, míg el nem éred a kívánt habos állagot. Habosabb már nem lesz, viszont a túlkeverés miatt kicsapódik, és vajas állagot fog felvenni.


Hozzászólások

Ezeket az élelmiszereket fontos, hogy jól megmosd: sokan rosszul tudják

Ezeket az élelmiszereket fontos, hogy jól megmosd: sokan rosszul tudják

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre. Ám vannak olyan részletek, amiket jobb, ha nem hagysz figyelmen kívül! Most olyan hétköznapi

Ezeket az élelmiszereket nagyon gyakran hamisítják, nem is gondolnánk, hogy ott vannak az asztalunkon

Ezeket az élelmiszereket nagyon gyakran hamisítják, nem is gondolnánk, hogy ott vannak az asztalunkon

Az élelmiszerek, amiket megveszünk, gyakran nem olyanok, mint amilyennek elképzeltük őket. A jó hír azonban az, hogy a gyártók átveréseit a hamisított élelmiszerekkel el tudod kerülni! Őrölt kávé Az őrölt kávéba keverhetnek pirított és aprított árpát, búzát, szójababot. Hogy csökkentsék a gyár

Ezekbe a konyhai kütyükbe azonnal bele fogsz szeretni, nem is fogod érteni, hogy tudtál nélkülük élni

Ezekbe a konyhai kütyükbe azonnal bele fogsz szeretni, nem is fogod érteni, hogy tudtál nélkülük élni

A modern konyhai készülékek megtervezésénél a két legfőbb szempont a használhatóság és a kényelem. A következő holmik örömtelibbé teszik a főzést, és nem hagyják, hogy unalmas rutinná váljon. Hasznos és olcsó konyhai kütyüket láthatsz az online boltok kínálatából, melyek nagyban megkönnyítik a konyh

Egy szakács 11 tippje, hogyan válassz ízletes zöldséget és gyümölcsöt - érdemes megfogadni a tanácsait

Egy szakács 11 tippje, hogyan válassz ízletes zöldséget és gyümölcsöt - érdemes megfogadni a tanácsait

Érett és ízletes gyümölcsöket és zöldségeket találni nem is olyan egyszerű dolog. Most Maria Troitskaia, aki cukrászként dolgozik, megosztja veled tapasztalatait, és segít, hogyan válaszd ki a megfelelőket, mikor az üzletben keresgélsz. Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyh

14 időtakarékos trükk, amivel a konyha hősévé válhatsz

14 időtakarékos trükk, amivel a konyha hősévé válhatsz

Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb. A következő tippek ebben segítenek. A krumplisütés legegyszerűbb módja Vágd félbe a burgonyákat, szórd meg őket jó adag sóval, majd locsold me

21 vicces torta, ami hihetetlen, hogy tényleg megrendelésre készült

21 vicces torta, ami hihetetlen, hogy tényleg megrendelésre készült

Egy ünnepségnek a torta elengedhetetlen része. Ha a cukrásznak van humora, olyan tortát készíthet, amit sosem felejtenek el. Például biztosan örökre emlékezetes marad a Holdon ülő és pingpongozó lajhárt formázó torta, vagy az, amelyiken a Simpson család egyik szereplője mintha a valóságban is rajzol

Profi konyhai trükköket osztottak meg a világ legjobb szakácsai minden fölrészről

Profi konyhai trükköket osztottak meg a világ legjobb szakácsai minden fölrészről

Egy tanulmány szerint egy átlagos nő az életéből 3 évet tölt főzéssel. Minden háziasszonynak meg kell ismernie a következő trükköket, hogy értékes időt spóroljanak, és felfedezzék a már jól ismert ételekben rejlő új ízeket is. Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában. 14. Hogyan süss t

Ezeket az italokat nem biztos, hogy meg mernéd kóstolni túlságosan egzotikus ízel a világ minden tájáról

Ezeket az italokat nem biztos, hogy meg mernéd kóstolni túlságosan egzotikus ízel a világ minden tájáról

Kígyóbor, joghurtos kóla, ranch-öntet ízű szénsavas üdítőital - csak néhány azon bizarr italok közül, melyek valóban léteznek a világban. Nem könnyű találkozni velük, de ha mégis a kezedbe kerül egy pohárral, csak óvatosan kortyold, mert nem túl csábítóak… Azonban az egészségünkre nézve semmilyen ve

6 tipp a tökéletes tejberizs elkészítéséhez

6 tipp a tökéletes tejberizs elkészítéséhez

Sokak kedvenc édessége a tejberizs, de aki próbálta már elkészíteni, tudja, hogy sokféleképpen lehet mellényúlni. Néha túl nyúlós, néha túl híg, máskor meg odaég. Ezt az egyszerűnek tűnő desszertet valóban egyszerű elkészíteni, ha tudod, hogy mire ügyelj. A tökéletes tejberizs sűrű és krémes, nem

8 tipp a hibátlan rántotta elkészítéséhez

8 tipp a hibátlan rántotta elkészítéséhez

A világ legegyszerűbb ételének tűnik, pedig a rántottát igenis el lehet rontani. Most megismerheted készítésének titkait, hogy a legfinomabb reggeli elkészítésében verhetetlen legyél. 1. Nem kell bele tej A klasszikus rántottához sem tejet, sem vizet vagy tejszínt nem kell hozzáadnod. Ezek csak ki

http://ujhazak.com