A 11 legveszélyesebb dolog a konyhádban, amiről nem tudtál

 

A konyhában számos eszközt nap mint nap használunk. Annyira megszoktuk őket, hogy nem tekintünk rájuk potenciális veszélyforrásként. Pedig nem árt óvatosabban bánni velük, és változtatni néhány szokásunkon, hogy elkerüljük a bajt!

11. Műanyag edények

Hogy rugalmasabbá tegyék őket, a gyártók speciális vegyi anyagokat használnak az elkészítésükhöz. Ezek pedig veszélyesek az egészségre.

Biztosan te sem szeretnéd ezeket az anyagok az ételedben és a szervezetedben tudni.

 

10. Mosogató

Ha az edényedből származó ételmaradékok egy ideig a mosogatóban maradnak, szaporodni kezdenek a baktériumok, mint a szalmonella és sok más. A konyhai mosogató valóban piszkos hely tud lenni.

9. Kések

A késeknek mindig élesnek kellene lenniük. Ha nem így történik, vágás közben félrecsúszhatnak és komoly sérülést okozhatunk magunknak.

8. Szivacsok

A mosogatószivacsban nagyon gyorsan szaporodnak a baktériumok. Ha kiöblítjük, azzal semmit sem segítünk ezen. A baktériumok elpusztítása céljából vannak, akik a mikróba teszik a mosogatószivacsot, vagy beáztatják fertőtlenítőbe, esetleg kimossák a mosogatógépben a leghosszabb és legforróbb programon. Nem érdemes ilyen praktikákat alkalmazni. Az a biztos, ha rendszeresen lecseréled.

7. Konyharuhák

A konyhában a legpiszkosabb dolgok közé tartoznak. Mindig hozzájuk érsz, kézmosás előtt és főzés közben is. Így kerülnek a baktériumok az ételedbe.

6. Légfrissítők

Valamennyi típusú légfrissítőben találhatók olyan vegyi anyagok, amik tüdőkárosodást és akár rákot is okozhatnak. Jobban jársz, ha kinyitod az ablakot, és kiviszed a konyhai szemetest.

5. Gáztűzhely

Soha ne felejtsd el ellenőrizni, hogy kikapcsoltad-e a gáztűzhelyet mikor végeztél a főzéssel. Így megelőzheted a gázszivárgást.

4. Tapadásmentes edények

A túlhevített teflon mérgező füstöt bocsát ki. Ezért ebben az esetben jobb, ha régimódi, jól bevált serpenyőt használ.

3. Húsdaráló

Tartsd távol tőle az ujjaidat! Minden húsdarálóhoz jár egy kis eszköz, amivel a húst nyomkodhatod lejjebb a darálóba. Ezt használd, ne a kezedet!

2. Konyhamalac

Kizárólag a szemetet öntsd bele, és soha ne nyúlj bele! Ha valamit bele is ejtettél, azt se próbáld az ujjaiddal kihalászni!

1. Vágódeszkák

Mindig legyen külön vágódeszka a konyhádban a hús és a zöldség számára. A nyers húsban lévő baktériumok komoly betegségeket okozhatnak. Sérült vagy nagyon karcos vágódeszkát ne használj, mert a repedésekben a baktériumok kitűnően tudnak szaporodni.


Hozzászólások

Ezeket az élelmiszereket fontos, hogy jól megmosd: sokan rosszul tudják

Ezeket az élelmiszereket fontos, hogy jól megmosd: sokan rosszul tudják

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre. Ám vannak olyan részletek, amiket jobb, ha nem hagysz figyelmen kívül! Most olyan hétköznapi

Ezeket az élelmiszereket nagyon gyakran hamisítják, nem is gondolnánk, hogy ott vannak az asztalunkon

Ezeket az élelmiszereket nagyon gyakran hamisítják, nem is gondolnánk, hogy ott vannak az asztalunkon

Az élelmiszerek, amiket megveszünk, gyakran nem olyanok, mint amilyennek elképzeltük őket. A jó hír azonban az, hogy a gyártók átveréseit a hamisított élelmiszerekkel el tudod kerülni! Őrölt kávé Az őrölt kávéba keverhetnek pirított és aprított árpát, búzát, szójababot. Hogy csökkentsék a gyár

Ezekbe a konyhai kütyükbe azonnal bele fogsz szeretni, nem is fogod érteni, hogy tudtál nélkülük élni

Ezekbe a konyhai kütyükbe azonnal bele fogsz szeretni, nem is fogod érteni, hogy tudtál nélkülük élni

A modern konyhai készülékek megtervezésénél a két legfőbb szempont a használhatóság és a kényelem. A következő holmik örömtelibbé teszik a főzést, és nem hagyják, hogy unalmas rutinná váljon. Hasznos és olcsó konyhai kütyüket láthatsz az online boltok kínálatából, melyek nagyban megkönnyítik a konyh

Egy szakács 11 tippje, hogyan válassz ízletes zöldséget és gyümölcsöt - érdemes megfogadni a tanácsait

Egy szakács 11 tippje, hogyan válassz ízletes zöldséget és gyümölcsöt - érdemes megfogadni a tanácsait

Érett és ízletes gyümölcsöket és zöldségeket találni nem is olyan egyszerű dolog. Most Maria Troitskaia, aki cukrászként dolgozik, megosztja veled tapasztalatait, és segít, hogyan válaszd ki a megfelelőket, mikor az üzletben keresgélsz. Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyh

14 időtakarékos trükk, amivel a konyha hősévé válhatsz

14 időtakarékos trükk, amivel a konyha hősévé válhatsz

Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb. A következő tippek ebben segítenek. A krumplisütés legegyszerűbb módja Vágd félbe a burgonyákat, szórd meg őket jó adag sóval, majd locsold me

21 vicces torta, ami hihetetlen, hogy tényleg megrendelésre készült

21 vicces torta, ami hihetetlen, hogy tényleg megrendelésre készült

Egy ünnepségnek a torta elengedhetetlen része. Ha a cukrásznak van humora, olyan tortát készíthet, amit sosem felejtenek el. Például biztosan örökre emlékezetes marad a Holdon ülő és pingpongozó lajhárt formázó torta, vagy az, amelyiken a Simpson család egyik szereplője mintha a valóságban is rajzol

Profi konyhai trükköket osztottak meg a világ legjobb szakácsai minden fölrészről

Profi konyhai trükköket osztottak meg a világ legjobb szakácsai minden fölrészről

Egy tanulmány szerint egy átlagos nő az életéből 3 évet tölt főzéssel. Minden háziasszonynak meg kell ismernie a következő trükköket, hogy értékes időt spóroljanak, és felfedezzék a már jól ismert ételekben rejlő új ízeket is. Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában. 14. Hogyan süss t

Ezeket az italokat nem biztos, hogy meg mernéd kóstolni túlságosan egzotikus ízel a világ minden tájáról

Ezeket az italokat nem biztos, hogy meg mernéd kóstolni túlságosan egzotikus ízel a világ minden tájáról

Kígyóbor, joghurtos kóla, ranch-öntet ízű szénsavas üdítőital - csak néhány azon bizarr italok közül, melyek valóban léteznek a világban. Nem könnyű találkozni velük, de ha mégis a kezedbe kerül egy pohárral, csak óvatosan kortyold, mert nem túl csábítóak… Azonban az egészségünkre nézve semmilyen ve

6 tipp a tökéletes tejberizs elkészítéséhez

6 tipp a tökéletes tejberizs elkészítéséhez

Sokak kedvenc édessége a tejberizs, de aki próbálta már elkészíteni, tudja, hogy sokféleképpen lehet mellényúlni. Néha túl nyúlós, néha túl híg, máskor meg odaég. Ezt az egyszerűnek tűnő desszertet valóban egyszerű elkészíteni, ha tudod, hogy mire ügyelj. A tökéletes tejberizs sűrű és krémes, nem

8 tipp a hibátlan rántotta elkészítéséhez

8 tipp a hibátlan rántotta elkészítéséhez

A világ legegyszerűbb ételének tűnik, pedig a rántottát igenis el lehet rontani. Most megismerheted készítésének titkait, hogy a legfinomabb reggeli elkészítésében verhetetlen legyél. 1. Nem kell bele tej A klasszikus rántottához sem tejet, sem vizet vagy tejszínt nem kell hozzáadnod. Ezek csak ki

http://ujhazak.com