13 dolog, amitől a lakás rendetlen koszfészeknek tűnik a szakértők szerint

 

Rengeteg olyan dolog van a lakásban, amit már megszoktunk, és azt hisszük, hogy nagyon hasznosak, pedig valójában csak többet kell takarítanunk miattuk, netán rendezetlenné is teszik a lakást. A következő tippek abban segítenek, hogyan kerüld el, hogy a lakásod rendetlen és piszkos benyomást keltsen a vendégeidben.

1. Kanapéágy

Tulajdonképpen semmi nem szól amellett, hogy helytakarékosság miatt kinyitható kanapét használj franciaágy helyett. Vendégek nem érkeznek olyan gyakran, neked viszont mindennap meg kell ágyaznod és össze kell csuknod a kanapét. Egy ilyen átalakítható ágyon eleve kevesebb a hely, ezért biztos, hogy rosszabbul is alszol benne.

 
 • Ha éppen átalakítás előtt állsz, kanapé helyett franciaágyat válassz, és vegyél rá egy jó matracot is! Egy ilyen bútordarab sokkal tovább marad jó állapotban, mint egy kanapé.

2. Nejlonzacskó gyűjtemény

Megszoktuk, hogy a nejlonzacskókat nem dobjuk ki, hiszen később még hasznukat vehetjük. Ám ez a gyűjtögetés egy nap őrületes káoszt eredményezhet.

 • A felhalmozott nejlonzacskóknak válassz ki egy dobozt, és csak annyit tegyél el, amennyi a dobozba belefér. Szerezz be egy olyan bevásárlótáskát, amit a kézitáskádban magaddal tudsz vinni, rendszeresíts egyet az autóban is. Ahelyett, hogy a nejlonzacskókat halmoznád, inkább használj többször használatos, textil bevásárlótáskákat.

3.
Túl sok doboz

Nagyon kényelmes dolog a holmikat dobozokban tárolni, ez biztos. De gyakran beleesünk abba a hibába, hogy túl sok dobozt használunk a lakásban, és már arra sem emlékszünk, hogy mit tartunk bennük. Így, ha valamire szükségünk van, rengeteg időt tölthetünk el a keresgélésével.

 • A ruháknak jobb helyük van a szekrényben, ahol könnyebben át tudjuk tekinteni őket. Néhány nagy dobozban tarthatunk olyan holmikat, amiket nem használunk rendszeresen. A legjobb, ha a dobozokat feliratozzuk aszerint, hogy mit tartunk bennük.

4. Túlzsúfolt fogas az előszobában

Az előszobai fogasok általában tele vannak, hacsak nem egy kabátot hordunk egész évben. Azonban ez az a része a lakásnak, ahova a vendégek először belépnek. Ha egy telezsúfolt fogas látványa fogadja őket, máris az a benyomás alakul ki bennük, hogy ez egy rendetlen otthon. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen fogason sokáig keresgélhetsz, mire megtalálod azt a kabátot, amit éppen fel akarsz venni.

 • Hogy ezt elkerüld, a fogas mellé szerezz be egy kisebb tárolót, ahova rengeteg holmit elrejthetsz a szemek elől.

5.
Nincs hely a cipőknek

Még ha figyelsz is arra, hogyan teszed le a cipődet, egy külső szemlélőben valószínűleg igencsak rendetlen hatást kelt, ha az egész előszoba tele van cipőkkel. Ha nincs külön cipőtároló bútorod, télen folyton az előszobát takaríthatod a sár miatt.

 • A cipőtárolók nagyon praktikus bútorok, melyek kevés helyet foglalnak el, és függőlegesen lehet bennük tárolni a cipőket. Egy kis előszobába is beférnek. Hogy a tárolóban a cipők ne árasszanak kellemetlen szagot, kis levendulás zsákot tégy be közéjük.

6. Hatalmas tükrök a szobában

A szobákban a hatalmas tükrök többnyire szekrényeket rejtenek. Egy kisebb helyiséget is nagynak mutathatnak, ugyanakkor nagyon gyakori tisztítást igényelnek. Ha a szobába csak úgy ömlik be a napfény, a tükrökön minden porszem látható lesz.

 • Ha csak nem akarsz heti több alkalommal tükröket törölgetni, érdemes olyan gardróbszekrényt választanod, melynek csak egy vagy két ajtaja tükrös. Hogy nagyobbnak látszódjon a helyiség, igazítsd a szekrény színét a falszínhez!

7. Világos falak az előszobában

A fehér falszíntől a helyiség világosabbnak és nagyobbnak tűnik, de az előszobában ez csak gondot okoz. Egy olyan helyiségben, ahol a cipőinket és a ruháinkat vesszük fel és le, a világos falak hamar összepiszkolódnak, foltosak lesznek. Ettől pedig koszfészekre fog emlékeztetni az előszoba.

 • Válassz kevésbé világos színt, vagy használj falburkolatot a kényesebb falrészeken.

8. Drót vállfák

A drót vállfa kárt tehet a ruhában, a finom anyagok elvesztik tőle formájukat, viseltessé válnak.

 • Használj inkább fa vállfákat, melyek sokkal jobban is néznek ki.

9. Nyitott polcok

A legtöbb konyhában ott vannak, pedig nem sok előnyük van. A konyhában rengeteg zsíros és poros szennyeződés rakódik le ezekre a polcokra, amiket aztán nagyon nehezen lehet csak tisztán tartani. Ha ezt elmulasztod, a kosz jól látható lesz. Másik hátrányuk, hogy nem tehetsz bármit ezekre a polcokra, hiszen ha telepakolod őket, akkor is rendetlen hatást fognak kelteni, ha egyébként tiszták.

 • A legjobb, ha zárt szekrényeket használsz, világos ajtókkal, melyektől tisztábbnak és nagyobbnak is fog tűnni a konyha.

10. Átalakítható asztalok

Sokan vásárolnak olyan asztalt, amit át tudnak alakítani, ha vendég érkezik. De felesleges csak azért megvenni egy bútort, mert néhány havonta egyszer vendégséget tartasz. Ezek az átalakítható asztalok még így is nagyobb helyet foglalnak, mint egy sima asztal, és csak porfogók az idő nagy részében, mikor nincsenek használatban.

 • Inkább válassz egy kör alakú, kisebb étkezőasztalt, ami körül vendégeid is elférnek.

11. Nagy tükör a fürdőszobában

Egy nagy tükör, ami rögtön a mosdó felett kezdődik, csak arra jó, hogy folyton tele legyen vízcseppekkel. Naponta többször tükröt törölgetni pedig nem az, amire vágyunk. Márpedig, ha nem tesszük, a vízfoltos tükör miatt az egész fürdőszoba rendetlen hatást kelt.

 • A fürdőszobába válassz kisebb méretű tükröt, amit legalább 20-25 centivel a mosdó felett helyezz el. Így elkerülheted, hogy folyton a tükröt kelljen sikálnod.

12. Sötét színű lámpabúra

A sötét színű lámpabúra nem engedi át kellőképpen a fényt, ezért a helyiség mindig kicsivel sötétebb lesz, mint amilyen lehetne. Ezt megoldhatod úgy, hogy nagyobb és erősebb égőket teszel bele, így viszont a villanyszámlád lesz magasabb.

 • A legjobb, ha világos színű lámpaernyőt választasz, akár üvegből, akár textilből készült. Így kellő fényt kap a helyiség, nem fog rendetlennek tűnni, és spórolhatsz a villanyszámlán is.

13. Padlószőnyeg

Ha az egész helyiségben – netán az egész lakásban – padlószőnyeget fektetsz le, sokat fájhat miatta a fejed. Ezeknek a szőnyegeknek az élettartama általában nem túl hosszú. Ha rákerül egy folt, és nem tudod teljesen kitisztítani, cserélheted az egészet.

 • Ha azt szeretnéd, hogy a lakás otthonos és meleg hangulatú legyen, válassz önálló szőnyeget, amit akár ki is moshatsz, vagy ha tönkre is megy, olcsóbban tudsz venni belőle másikat, mintha teljes padlószőnyeg-cserét hajtanál végre.

Hozzászólások

16 okos rendszerezés tipp, amivel új szintre emelheted az otthon fogalmát

16 okos rendszerezés tipp, amivel új szintre emelheted az otthon fogalmát

Minden évben elhatározzuk, hogy idén rendesebbek leszünk, rendben tartjuk a holmijainkat, a házat, hogy minden barátunk irigykedhessen ránk. Most a legtrendibb és leghatékonyabb rendszerezési ötleteket ismerheted meg, hogy az elhatározásodat meg is valósíthasd. 1. Tárolóhely a fejed fölött Néh

15 okos és olcsó módszer, hogy több hely legyen a lakásodban

15 okos és olcsó módszer, hogy több hely legyen a lakásodban

A kis lakásokban néha nehezen boldogul az ember. Ha folyton a cipőkben és a gyerekjátékokban botladozol, vagy a konyhában az asztal mindig útban van, mert túl nagy, netán azon tűnődsz, hova pakold az edényeket, a következő ötletek segítségedre lehetnek. Nagyon jó és egyszerűen kivitelezhető ötletek

10 gyors és olcsó módszer a konyhai mosogató dugulásának megszüntetésére

10 gyors és olcsó módszer a konyhai mosogató dugulásának megszüntetésére

A dugulás a konyhában az egyik leggyakoribb és legbosszantóbb dolog, ami a háztartásban történhet. Időnként előfordul, és teljesen tönkreteheti a napunkat. A vízszerelő kihívásánál szerencsére léteznek olcsóbb és egyszerűbb megoldások a dugulás megszüntetésére. Vészhelyzet esetén alkalmazd az alább

Már kapható gondozásmentes dísznövény, amit szigorúan tilos locsolni

Már kapható gondozásmentes dísznövény, amit szigorúan tilos locsolni

Talán nem is hinnéd, de léteznek olyan beltéri dísznövények, melyek különlegessége, hogy nem kell, sőt szigorúan tilos őket locsolni! Locsolás és tápoldatozás nélkül, 100%-ban önfenntartóan működnek. Nincs más dolgod, mint találni számukra egy fényes, ám közvetlen napfénynek nem kitett helyet, és gy

8 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

8 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

Mindannyian tudjuk, hogy a masszázs csökkenti a fáradtságot egy hosszú munkanap után, enyhíti a fájdalmat, de még az egészségi állapotunkat is javítja. Ha eddig azt hitted, hogy a masszázs csak az ember számára előnyös, meg fogsz lepődni azon, hogy a kutyákkal is képes csodát tenni! Egy jó masszázs

21 okos ötlet többfunkciós bútorokhoz, melyek tökéletesek a kis helyiségekbe

21 okos ötlet többfunkciós bútorokhoz, melyek tökéletesek a kis helyiségekbe

Napjainkban a többfunkciós, átalakítható bútorok egyre népszerűbbek azok körében, akik kis lakásokban vagy nagy házakban élnek. Ennek oka egyszerű: ezekkel a stílusos bútordarabokkal sokkal szellősebbé és kényelmesebbé tehetjük otthonunkat. Képzelj csak el egy ággyá alakítható polcrendszert vagy egy

23 dizájn ötlet a következő lakásfelújításodhoz

23 dizájn ötlet a következő lakásfelújításodhoz

Nagyon sok okos módja van annak, hogy a lakást igazi Paradicsommá változtassuk. Csinálhatunk rejtett átjárókat titkos szobákba, vagy az udvart tengerparti oázissá varázsolhatjuk. Mindenki szeretné, hogy a lakása úgy nézzen ki, mint a filmeken, vagy olyan legyen, mint álmai helyszíne. Azt is fontos m

19 virág és zöldség, amit egyetlen pohár vízben is nevelhetsz

19 virág és zöldség, amit egyetlen pohár vízben is nevelhetsz

A növények teszik kellemessé és otthonossá a lakást. De sokan nem elég türelmesek ahhoz, hogy megfelelően gondozzák őket, vagy egyszerűen csak nem szeretnek velük bíbelődni. Most olyan növényeket mutatunk, melyeket a lehető legegyszerűbben, akár föld nélkül is lehet nevelni! Fokhagyma Ha a fo

Helytakarékos ötletek, melyekkel átalakíthatod az apró lakásodat: sokaknak megváltoztatta az otthonát

Helytakarékos ötletek, melyekkel átalakíthatod az apró lakásodat: sokaknak megváltoztatta az otthonát

Néha úgy döntünk, hogy átalakítjuk a lakást. Ilyenkor rengeteg időt töltünk azzal, hogy eldöntsük, hogyan használjuk ki jobban a rendelkezésünkre álló teret, milyen színeket válasszunk, milyen bútorokat vegyünk. Mindez még nehezebb, ha kicsi a lakásunk. Most olyan érdekes trükköket ismerhetsz meg,

21 termék az online áruházakból, ami jobbá teheti az életed

21 termék az online áruházakból, ami jobbá teheti az életed

Biztosan te is tudod, hogy a különböző webshopokban számtalan furcsa termék kapható. Ezeknek a többségét általában puszta kíváncsiságból rendeljük meg, és azért, mert nagyon olcsón adják őket. De tudod mit? Néhány közülük tényleg hasznos lehet! A következőkben olyan “találmányokat” láthatsz, melyek

http://ujhazak.com