15 okos és olcsó módszer, hogy több hely legyen a lakásodban

 

A kis lakásokban néha nehezen boldogul az ember. Ha folyton a cipőkben és a gyerekjátékokban botladozol, vagy a konyhában az asztal mindig útban van, mert túl nagy, netán azon tűnődsz, hova pakold az edényeket, a következő ötletek segítségedre lehetnek.
Nagyon jó és egyszerűen kivitelezhető ötleteket gyűjthetünk össze, hogy az otthonodat még élhetőbbé tehesd. A legjobb pedig az, hogy megvenned sem kell őket, légy kreatív és DIY projektként készítsd el őket magad!

1. Rendszerezd a polcokat

A szekrényed tele van tisztítószerekkel, melyek folyton leesnek a polcokról, akárhányszor kinyitod az ajtót? Nem találod meg soha, amire éppen szükséged van? Néhány irattartót rögzíts a szekrényajtóra, hogy bennük is tudj tisztítószereket tárolni. Így nem lesz szükséged extra szekrényekre.

 

2. Rejtsd el a kábeleket

Ezzel a módszerrel nemcsak a kábeleket rejtheted el, de a DVD-k, a távirányítók és más apróságok tárolását is megoldhatod.

Az otthonod így rendezettebb lesz, amitől azonnal tágasabbnak is tűnik majd.

3. Alternatíva az éjjeliszekrények helyett

Az éjjeliszekrények sokszor több hasznos helyet foglalnak el, mint szabadna. Praktikusabb ötlet az ágytámlával egybekötve megoldani a szükséges holmik tárolását. Mivel zárt tárolóról van szó, a benne lévő dolgok még porosodni sem fognak.

4. Lógasd fel a serpenyőket

Hol tartod a serpenyőidet? Fogadjunk, hogy valahol mélyen a konyhaszekrényben vannak elrejtve.

Ha így van, valószínűleg sok időt töltesz azzal, hogy előhalászd őket, mikor éppen szükség van rájuk. A helyet pedig, amit elfoglalnak, okosabban is kihasználhatnád.
A legegyszerűbb és legzseniálisabb ötlet, ha fellógatod őket a falra. Így könnyen eléred azt, amelyiket használni szeretnéd, a konyhaszekrényben pedig tárolhatsz más dolgokat.

5. Válts multifunkciós bútorokra

Ha egy különálló asztal számára nincs hely a konyhádban, kombináld valamivel! Például egy szekrénnyel, amiben az edényeket tarthatod.

6. Tartsd rendben a játékokat

Nemcsak a gyerekjátékokról van szó, de a te apróságaidról is, mint a varrókészlet, a rajzeszközök vagy más kisebb holmik, amiket nehezen lehet rendszerezni. Keress kicsi, akár egészen apró tárolókat, melyekben a legkisebb tárgyat is rendszerezve tarthatod.

7. Rendszerezd a zöldségeket

Egyes dolgoknak mindig nehéz helyet találni. Ilyenek a zöldségek is, melyek zacskóban tárolva túl sok helyet foglalnak el. Próbáld ki az irattartókat! Fémből készült, rácsos és ezáltal szellős irattartókban a zöldségek megőrzik frissességüket, és nem vesznek el több helyet a szükségesnél.

8. Találd meg a tökéletes formájú polcot

Polcok bármilyen formában és méretben kaphatók, az ízlésednek megfelelőt megtalálni közülük igazán nem nehéz feladat. A létrás polc elég tárhelyet biztosít, és nem is tűnik rendetlennek.

9. Költözz az ágy alá

Az emeletes ágy menő, de ha nincs szükséged rá, van itt még egy fantasztikus ötlet. Egy egész szobát berendezhetsz az ágy alatt! Íróasztalt, könyveknek és játékoknak való polcokat, még egy apró szekrényt is elhelyezhetsz alatta, hogy rendezett és tágas legyen a szoba.

10. Dobd ki a vasalódeszkát…

Ha nincs helyed a vasalódeszkának, ne is vedd meg, vagy nyugodtan válj meg tőle! Ez nem azt jelenti, hogy többé nem vasalhatsz, csak létezik más megoldás is erre. Például a vasaló alátét, amit ha nem használsz, egyszerűen összehajthatsz, mint egy törölközőt.

…vagy rejtsd el valahova

Ha vasalódeszka nélkül elképzelni sem tudod az életet, itt van számodra egy másik ötlet. Szerezz be egy falba építhető vasalódeszkát, amit ha összecsuksz, egyáltalán nem foglal hasznos helyet, viszont bármikor könnyen használhatod.

11. Használd tárolásra a fürdőkádat is

Ha kicsi a fürdőszobád, emeld meg a kádat, és alakíts ki alatta tárolókat. Annyi fiókot építhetsz be, amennyit csak akarsz!

12. Használj ki minden sarkot

Az asszimetrikus szobák sokszor ijesztőek, pedig a sarkok nagyon sok előnyt tartogatnak. Ne hagyd őket üresen, használj ki minden centimétert!

13. Szárítsd a ruhákat az ablaknál

Ez az eszköz az árnyékoló és a ruhaszárító kombinációja. Amikor a szárítóra nincs szükséged, csak hajtsd fel, és használd az ablakon árnyékolóként. Sajnos ez az eszköz még nem kapható, de ki mondta, hogy magadnak nem készíthetsz hasonlót?

14. Egy igazán eredeti dohányzóasztal

Gyakran még azok a bútordarabok is segítségünkre lehetnek a helytakarékosságban, melyekről nem is gondolnánk, hogy használhatjuk őket tárolásra. Pedig a rejtett fiókokkal rendelkező asztalok, vagy azok, amiket székekkel kombinálnak, pont ezt a célt szolgálják.

15. Töltsd ki a helyet perforált fallal

Ezek a lyukacsos táblák tökéletesek a kis lakások számára! A konyhától a hálószobáig bárhová felakaszthatod őket, és elrendezheted az összes kis holmidat rajtuk, ahogyan akarod.

BÓNUSZ: Tetriszezz a bútorokkal


Hozzászólások

16 okos rendszerezés tipp, amivel új szintre emelheted az otthon fogalmát

16 okos rendszerezés tipp, amivel új szintre emelheted az otthon fogalmát

Minden évben elhatározzuk, hogy idén rendesebbek leszünk, rendben tartjuk a holmijainkat, a házat, hogy minden barátunk irigykedhessen ránk. Most a legtrendibb és leghatékonyabb rendszerezési ötleteket ismerheted meg, hogy az elhatározásodat meg is valósíthasd. 1. Tárolóhely a fejed fölött Néh

10 gyors és olcsó módszer a konyhai mosogató dugulásának megszüntetésére

10 gyors és olcsó módszer a konyhai mosogató dugulásának megszüntetésére

A dugulás a konyhában az egyik leggyakoribb és legbosszantóbb dolog, ami a háztartásban történhet. Időnként előfordul, és teljesen tönkreteheti a napunkat. A vízszerelő kihívásánál szerencsére léteznek olcsóbb és egyszerűbb megoldások a dugulás megszüntetésére. Vészhelyzet esetén alkalmazd az alább

Már kapható gondozásmentes dísznövény, amit szigorúan tilos locsolni

Már kapható gondozásmentes dísznövény, amit szigorúan tilos locsolni

Talán nem is hinnéd, de léteznek olyan beltéri dísznövények, melyek különlegessége, hogy nem kell, sőt szigorúan tilos őket locsolni! Locsolás és tápoldatozás nélkül, 100%-ban önfenntartóan működnek. Nincs más dolgod, mint találni számukra egy fényes, ám közvetlen napfénynek nem kitett helyet, és gy

8 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

8 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

Mindannyian tudjuk, hogy a masszázs csökkenti a fáradtságot egy hosszú munkanap után, enyhíti a fájdalmat, de még az egészségi állapotunkat is javítja. Ha eddig azt hitted, hogy a masszázs csak az ember számára előnyös, meg fogsz lepődni azon, hogy a kutyákkal is képes csodát tenni! Egy jó masszázs

21 okos ötlet többfunkciós bútorokhoz, melyek tökéletesek a kis helyiségekbe

21 okos ötlet többfunkciós bútorokhoz, melyek tökéletesek a kis helyiségekbe

Napjainkban a többfunkciós, átalakítható bútorok egyre népszerűbbek azok körében, akik kis lakásokban vagy nagy házakban élnek. Ennek oka egyszerű: ezekkel a stílusos bútordarabokkal sokkal szellősebbé és kényelmesebbé tehetjük otthonunkat. Képzelj csak el egy ággyá alakítható polcrendszert vagy egy

23 dizájn ötlet a következő lakásfelújításodhoz

23 dizájn ötlet a következő lakásfelújításodhoz

Nagyon sok okos módja van annak, hogy a lakást igazi Paradicsommá változtassuk. Csinálhatunk rejtett átjárókat titkos szobákba, vagy az udvart tengerparti oázissá varázsolhatjuk. Mindenki szeretné, hogy a lakása úgy nézzen ki, mint a filmeken, vagy olyan legyen, mint álmai helyszíne. Azt is fontos m

19 virág és zöldség, amit egyetlen pohár vízben is nevelhetsz

19 virág és zöldség, amit egyetlen pohár vízben is nevelhetsz

A növények teszik kellemessé és otthonossá a lakást. De sokan nem elég türelmesek ahhoz, hogy megfelelően gondozzák őket, vagy egyszerűen csak nem szeretnek velük bíbelődni. Most olyan növényeket mutatunk, melyeket a lehető legegyszerűbben, akár föld nélkül is lehet nevelni! Fokhagyma Ha a fo

Helytakarékos ötletek, melyekkel átalakíthatod az apró lakásodat: sokaknak megváltoztatta az otthonát

Helytakarékos ötletek, melyekkel átalakíthatod az apró lakásodat: sokaknak megváltoztatta az otthonát

Néha úgy döntünk, hogy átalakítjuk a lakást. Ilyenkor rengeteg időt töltünk azzal, hogy eldöntsük, hogyan használjuk ki jobban a rendelkezésünkre álló teret, milyen színeket válasszunk, milyen bútorokat vegyünk. Mindez még nehezebb, ha kicsi a lakásunk. Most olyan érdekes trükköket ismerhetsz meg,

21 termék az online áruházakból, ami jobbá teheti az életed

21 termék az online áruházakból, ami jobbá teheti az életed

Biztosan te is tudod, hogy a különböző webshopokban számtalan furcsa termék kapható. Ezeknek a többségét általában puszta kíváncsiságból rendeljük meg, és azért, mert nagyon olcsón adják őket. De tudod mit? Néhány közülük tényleg hasznos lehet! A következőkben olyan “találmányokat” láthatsz, melyek

11 kényelmes ágy, amibe azonnal bebújnánk

11 kényelmes ágy, amibe azonnal bebújnánk

Alvással töltjük életünk egy jelentős részét. A hely, ahol alszunk, szép, kényelmes és tágas kell, hogy legyen. A modern tervezők és gyártók sokféle igényt próbálnak meg ötvözni, hogy a legkülönbözőbb emberek igényeit is kielégítő ágyak készülhessenek. A következő összeállításban a legérdekesebb, l

http://ujhazak.com