19 egyszerű változtatás, amivel új szintre emelheted az otthonodat

 

Pszichológusok szerint a környezet megváltoztatása segít hatékonyabban végezni a napi feladatainkat, átlendít a nehézségeken, enyhíti a depressziót, és segít más szemszögből nézni a világot. Miután megváltoztatod a környezeted, még a hangulatod is javulni fog, friss leszel, cikáznak a fejedben a pozitív gondolatok, a képzeleted pedig jobban kezd működni, azaz, a kreativitásod is fokozódik.
Hogy változzon az életed, és új energiákkal töltődj fel, nem kell feltétlenül munkahelyet váltanod vagy külföldre költöznöd. Néha az is elég, ha az otthonodban eszközölsz változásokat. A következő képekből inspirációt meríthetsz a lakberendezéshez.

1.

A fehér festék, a természetes fa és a nyitott mennyezet még egy teljesen átlagos helyiséget is hangulatos hellyé varázsolnak.

 

2.

Egy kis napfény, virágok, egy szép lábtörlő, és az előszoba máris meleg, kellemes hangulatot áraszt.

3.

Ha fehérre fested a fürdőszobát, még akkor is nagyobbnak fogod látni, ha valójában egészen kicsi.

Válassz helyes kis polcokat, melyek passzolnak a fa mintázatú padlóhoz, rakj ki néhány virágot, és máris más lesz az atmoszféra. Láthatod, még egy intim helyiséget is barátságosabbá tehetsz, ha figyelsz a részletekre.

4.

Ormótlan konyhaszekrények helyett válassz nyitott polcokat, hogy a konyha tágasabb legyen. A fehér színtől világosabb lesz a helyiség, a polcok pedig feltűnőbbek lesznek a fehér falakon.

Élénk színekkel kiegészítheted az összképet, ha színes tányérokat, poharakat vagy tárolókat teszel a polcokra.

5.

Újabb bizonyíték, hogy a zárt konyhaszekrények helyett a nyitott polcok levegősebbé és világosabbá teszik a teret. Egy gyönyörű, mély falszín nagyszerű háttere lehet az apró kiegészítőknek. Ha az ablakon keresztül nem jut be közvetlen napfény a helyiségbe, a függönyt is elhagyhatod, így a tér még tágasabbnak tűnik majd.

6.

Újra csak a fehér szín jótékony hatásait láthatjuk: elegáns, világos, levegős. A szín megváltoztatása után a szoba kétszer akkorának látszik.

7.

Egy padlásszoba hihetetlen átalakulása fából készült falburkolattal, ami megosztja a teret, és egy masszív, eltolós fa ajtóval. Sokkal inkább kelti egy luxus apartman, mint egy közönséges padlásszoba benyomását.

8.

Így lesz egy régi étkezőből stúdiókonyha. Elsőként a stílusos festmények és a színes üveg vonzza magára a tekintetet. Ezek a hangsúlyok lehetővé teszik, hogy játssz a színekkel. A festményről egy színt kiemelsz, majd használhatod azt más dekorelemeken is.

9.

Néha jobb választás egy nagyobb szoba két kisebb helyett. Ebben az esetben nagyon jó ötlet volt kibontani a falat. De ha ilyen nagy változtatást nem is szeretnél, már a fehér falszín és a téglaburkolat sötétebbre festése is teljesen átalakítja a helyiség kinézetét. A növények pedig még a legbarátságtalanabb teret is otthonosabbá teszik.

10.

Lehet, hogy csupán arra van szükség, hogy megváltoztasd a színt, és megszabadulj az ormótlan részletektől, mint pl. a hűtő.

11.

Egy új falszín a legegyszerűbb módja, hogy javítsd a hangulatodat, és növeld a kreativitásodat.

12.

A minimál stílus és az egyszerű színek mindig jó választások, ha át szeretnél alakítani egy helyiséget. A fehér szín lehet, hogy könnyen piszkolódik, de nagyon stílusos, főleg, ha feketével egészíted ki.

13.

Az unalmas csempék helyett a falakon matt gyöngyház szín látható. Ez gyönyörű háttér fotóknak, festményeknek (merthogy a fürdőbe is tehetsz ilyet), színes törölközőknek, fürdőköpenyeknek. A dekorbetűk a törölközőtartók felett pedig izgalmas részletek.

14.

Ha nagy változást szeretnél a fürdőszobában, válassz a korábbitól teljesen különböző stílust.

15.

A tégla még mindig divatos. Miért ne csinálnál egy tégla hatású falat a fürdőben? Néhány virágtartó és a mintás padló lendületes hatást kölcsönöz a helyiségnek.

16.

Semmitől sem születik újjá annyira egy nappali, mint az olyan természetes elemektől, mint a fa padló, a vesszőből font kosarak, egy fás növény, vagy az állatokat és tájakat ábrázoló képek.

17.

Nehéz elhinni, de a két képen ugyanaz a gardróbhelyiség látható. A szép ajtók minden holmit elrejtenek, és növelik a teret, ettől pedig a helyiség inkább egy divatos bemutatóteremre hasonlít, mintsem egy közönséges gardróbszobára.

18.

A színes részletek a lakberendezők rendszeresen alkalmazott trükkjei, melyektől a helyiség rögtön stílusosabbnak néz ki. Apró tükrök, minta a padlón, szekrény a mosdó alatt, ruháskosár, polc virággal – végső simítások, melyek ezt teszik majd a kedvenc helyiségeddé.

19.

Ez a mellékhelyiség szörnyen nézett ki. Kicsi volt, szűk és koszos. Néhány lakberendezői módszertől azonban máris nagyobbnak tűnik. A csempén és a falakon visszaköszönő szürke és kék szín ebben főszerepet játszik. Az egyik falat egyszínűre festették, a másikra pedig tapétát tettek olyan mintával, ami a végtelen perspektíváját jeleníti meg.

BÓNUSZ

Minden nagy utazás az első lépéssel kezdődik. Ha változtatni akarsz, de a nagy projektekre még nem vagy felkészülve, kezdd egy aprósággal. Válassz színes és mintás evőeszközöket, hogy minden alkalommal, amikor eszel, pozitív benyomás érjen!


Hozzászólások

16 okos rendszerezés tipp, amivel új szintre emelheted az otthon fogalmát

16 okos rendszerezés tipp, amivel új szintre emelheted az otthon fogalmát

Minden évben elhatározzuk, hogy idén rendesebbek leszünk, rendben tartjuk a holmijainkat, a házat, hogy minden barátunk irigykedhessen ránk. Most a legtrendibb és leghatékonyabb rendszerezési ötleteket ismerheted meg, hogy az elhatározásodat meg is valósíthasd. 1. Tárolóhely a fejed fölött Néh

15 okos és olcsó módszer, hogy több hely legyen a lakásodban

15 okos és olcsó módszer, hogy több hely legyen a lakásodban

A kis lakásokban néha nehezen boldogul az ember. Ha folyton a cipőkben és a gyerekjátékokban botladozol, vagy a konyhában az asztal mindig útban van, mert túl nagy, netán azon tűnődsz, hova pakold az edényeket, a következő ötletek segítségedre lehetnek. Nagyon jó és egyszerűen kivitelezhető ötletek

10 gyors és olcsó módszer a konyhai mosogató dugulásának megszüntetésére

10 gyors és olcsó módszer a konyhai mosogató dugulásának megszüntetésére

A dugulás a konyhában az egyik leggyakoribb és legbosszantóbb dolog, ami a háztartásban történhet. Időnként előfordul, és teljesen tönkreteheti a napunkat. A vízszerelő kihívásánál szerencsére léteznek olcsóbb és egyszerűbb megoldások a dugulás megszüntetésére. Vészhelyzet esetén alkalmazd az alább

Már kapható gondozásmentes dísznövény, amit szigorúan tilos locsolni

Már kapható gondozásmentes dísznövény, amit szigorúan tilos locsolni

Talán nem is hinnéd, de léteznek olyan beltéri dísznövények, melyek különlegessége, hogy nem kell, sőt szigorúan tilos őket locsolni! Locsolás és tápoldatozás nélkül, 100%-ban önfenntartóan működnek. Nincs más dolgod, mint találni számukra egy fényes, ám közvetlen napfénynek nem kitett helyet, és gy

8 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

8 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

Mindannyian tudjuk, hogy a masszázs csökkenti a fáradtságot egy hosszú munkanap után, enyhíti a fájdalmat, de még az egészségi állapotunkat is javítja. Ha eddig azt hitted, hogy a masszázs csak az ember számára előnyös, meg fogsz lepődni azon, hogy a kutyákkal is képes csodát tenni! Egy jó masszázs

21 okos ötlet többfunkciós bútorokhoz, melyek tökéletesek a kis helyiségekbe

21 okos ötlet többfunkciós bútorokhoz, melyek tökéletesek a kis helyiségekbe

Napjainkban a többfunkciós, átalakítható bútorok egyre népszerűbbek azok körében, akik kis lakásokban vagy nagy házakban élnek. Ennek oka egyszerű: ezekkel a stílusos bútordarabokkal sokkal szellősebbé és kényelmesebbé tehetjük otthonunkat. Képzelj csak el egy ággyá alakítható polcrendszert vagy egy

23 dizájn ötlet a következő lakásfelújításodhoz

23 dizájn ötlet a következő lakásfelújításodhoz

Nagyon sok okos módja van annak, hogy a lakást igazi Paradicsommá változtassuk. Csinálhatunk rejtett átjárókat titkos szobákba, vagy az udvart tengerparti oázissá varázsolhatjuk. Mindenki szeretné, hogy a lakása úgy nézzen ki, mint a filmeken, vagy olyan legyen, mint álmai helyszíne. Azt is fontos m

19 virág és zöldség, amit egyetlen pohár vízben is nevelhetsz

19 virág és zöldség, amit egyetlen pohár vízben is nevelhetsz

A növények teszik kellemessé és otthonossá a lakást. De sokan nem elég türelmesek ahhoz, hogy megfelelően gondozzák őket, vagy egyszerűen csak nem szeretnek velük bíbelődni. Most olyan növényeket mutatunk, melyeket a lehető legegyszerűbben, akár föld nélkül is lehet nevelni! Fokhagyma Ha a fo

Helytakarékos ötletek, melyekkel átalakíthatod az apró lakásodat: sokaknak megváltoztatta az otthonát

Helytakarékos ötletek, melyekkel átalakíthatod az apró lakásodat: sokaknak megváltoztatta az otthonát

Néha úgy döntünk, hogy átalakítjuk a lakást. Ilyenkor rengeteg időt töltünk azzal, hogy eldöntsük, hogyan használjuk ki jobban a rendelkezésünkre álló teret, milyen színeket válasszunk, milyen bútorokat vegyünk. Mindez még nehezebb, ha kicsi a lakásunk. Most olyan érdekes trükköket ismerhetsz meg,

21 termék az online áruházakból, ami jobbá teheti az életed

21 termék az online áruházakból, ami jobbá teheti az életed

Biztosan te is tudod, hogy a különböző webshopokban számtalan furcsa termék kapható. Ezeknek a többségét általában puszta kíváncsiságból rendeljük meg, és azért, mert nagyon olcsón adják őket. De tudod mit? Néhány közülük tényleg hasznos lehet! A következőkben olyan “találmányokat” láthatsz, melyek

http://ujhazak.com