Így tisztítsd meg a fából készült konyhai eszközöket
Fakanál, favilla, fatányér – fogd a kezedbe és szagold meg őket! Tömény ételszagot árasztanak magukból? Olaj, húsok, fűszerek és megannyi más, amivel találkoztak, mióta csak használod őket. Pedig mindig alaposan mosogatsz, igaz?
Citrom
Tégy fel vizet forrni és a forrásban lévő vízbe facsard bele egy citrom levét. Kapcsold le a lángot, majd a vízbe tedd bele a fából készült konyhai eszközöket és hagyd őket ázni 15 percig. Mikor a víz már kihűlt, készíts újabb forró citromos vizet és újra áztasd be a fakanalakat 15 percre. Végül vedd ki őket a vízből és töröld szárazra.
Ecet
Önts egy pohár ecetet egy tálba. Tégy bele 1 evőkanál mézet és alaposan keverd össze. Márts bele egy törlőruhát, csavard ki és törölgesd át vele a fából készült holmikat. Töröld őket szárazra, majd ismételd meg a műveletet.
Só
Egy tál forró vízhez önts sót és áztasd bele a fából készült konyhai eszközöket. Forrald 5 percig, majd szűr le a vizet róluk. Törölgesd őket szárazra vagy hagyd a levegőn megszáradni.
Szódabikarbóna
Szódabikarbónából és citromléből készíts pasztát. Ezzel dörzsöld át a fából készült eszközt, majd várj 15 percig. Forró vízzel öblítsd le és hagyd megszáradni.
Hozzászólások