10 nélkülözhetetlen tudnivaló a tökéletes szemöldök eléréséhez

 

A gyönyörű és természetesnek tűnő szemöldök az elmúlt évek egyik kihagyhatatlan szépségtrendje. Összeállítottunk egy igazán hasznos útmutatót, hogyan is varázsolj magadnak bámulatos szemöldököt otthon, anélkül, hogy egy fél napot a szépségszalonban töltenél.

Mielőtt nekikezdenél…

Nézd meg, hogy a szemöldököd elég vastag-e. Ne aggódj, ha úgy látod, nem épp az új trendeknek megfelelő vastagságú, hiszen megpróbálhatod dúsítani. Lefekvés előtt ricinusolajjal, olívaolajjal vagy mandulaolajjal 3-5 percen át masszírozd a szemöldöködet. Az egészséges étkezés szintén csodákra képes, ami a szőrszálakat, illetve az egész testedet illeti. Építsd bele a mindennapi étrendedbe a halakat, főként a lazacot, a mogyoróféléket, a mazsolát és a szója termékeket. Ezek az ételek stimulálják a szőrnövekedést, és erősítik a szőrtüszőket, mi több, nem is kell sokáig várnod az elképesztő eredményre.

 

Találd meg a tökéletes szemöldököt az arcformádhoz

 • Ha kerek az arcod, a szemöldököd íve legyen a lehető legmagasabban.
  Az olyan szemöldökforma a tökéletes számodra, mely egyenes vonalként halad a szemöldök csúcsáig, s kerüld el a lekerekített formát. A rossz szemöldökforma túl kerekké teheti az arcodat.
 • A szögletes arcformához az ívelt szemöldökforma illik, akár a gyengén vagy az erősen ívelt szemöldök is jól állhat az ilyen arcformájú személyeknek. Mindenképp kerüld el a vékony, valamint a rövid szemöldökformákat.
 • A szív alakú arcformával rendelkező nőknek az alacsonyan ívelt, lekerekített szemöldökforma áll jól, hiszen ez még természetesebbé varázsolja az arcukat. Kerüld el a magasan ívelt szemöldököt, ebben az esetben ugyanis hosszabbnak tűnhet az arcformád.
 • Ha az arcformád ovális, válaszd a lapos, lágyan ívelt szemöldökformát, mely egyenesen halad felfelé, s tetején lágyan ívelt.

A szemöldököd formázásakor három pontot kell behatárolnod, melyhez használd a „ceruza módszert.” Az első lépés, megtervezni, hol is kezdődjön a szemöldököd, ehhez pedig illeszd a ceruzát az orrcimpád mellé függőlegesen felfelé, és „kösd” össze az orrcimpád oldalát a szemed belső csücskével.

Ezután tedd a ceruzát az orrcimpád mellé, s előrefelé nézve, a pupilládon át, egyenesen felfelé tudod meghatározni a szemöldököd legmagasabb pontját. Végül pedig a szemöldököd végét úgy jelöld be, hogy a ceruzával „kösd” össze az orrcimpád oldalát a szemed külső csücskével.

Hogyan szedd a szemöldököd?

Ha kész vagy az elméleti dolgokkal, készülj fel a gyakorlati részre! Vedd elő a szemöldökcsipeszt, és hajrá! Úgy véljük, a következő tippek hasznosak lehetnek a bámulatos eredmény érdekében:

 • Helyezkedj el kényelmesen, s figyelj oda a jó megvilágításra! Ruházz be egy jó minőségű csipeszre, hiszen fontos, hogy tökéletesen kitépje a szőrt!
 • Dörzsöld be a szemöldöködet jégkockával, hogy csökkentsd a pirosságot, a duzzadtságot és a fájdalmat, vagy kenj rá egy kis hidratálókrémet.
 • Légy óvatos, amikor a szemöldököd feletti területet szeded ki, hiszen ha túl messzire mész, és túl sok szőrszálat szedsz ki, a szemöldököd természetellenesen vékonynak fog tűnni. Néhány szőrszál kiszedés után, állj hátrébb, s nézd meg az összképet.
 • Használj speciális szemöldökkefét a szőrszálak elegyengetéséhez, majd egy apró körömolló segítségével vágd le a szemöldökvonal felett kilógó szőrszálakat.

Hogyan töltsd ki tökéletesen szemöldöködet?

Nos, elértünk a legnehezebb, és valószínűleg legnagyobb kihívást jelentő részhez, ami a szemöldökformázást illeti. Hogyan töltsd ki szemöldöködet a dúsabb és még természetesebb hatás érdekében? Ha a szemöldökeid világosabbak a hajszínedtől, speciális szemöldökfestékkel színezheted őket.

Tartsd észben, hogy a szemöldököd színe mindenképp hasonló legyen a hajszínedhez! Ha a hajadtól néhány tónussal sötétebb színt választasz, a szemöldököd rendkívül természetellenesnek fog hatni.

A szőrszálak közötti részeket kitöltheted szemöldökceruza, por, szemfesték vagy szemöldökformázó spirál segítségével. A ceruza a természetes hatás elérését és a kis lyukak elfedését szolgálja. A por vastagabb szemöldököt kölcsönöz, a szemöldökformázó spirál pedig egy kötelező sminkdarab a zseniálisan vastag szemöldökökkel büszkélkedhető nők számára.

Bármely szemöldökformázót is használod, az alaplépések ugyanazok:

 1. Szemöldökkefe segítségével finoman fésüld át a szőrszálakat, húzd ki a szemöldök alsó vonalát, s töltsd ki a szőrtelen részeket.
 2. Ha szükséges, rajzold meg a szemöldököd végét, s húzd ki a szemöldököd felső és alsó széleit. Légy óvatos, figyelj oda a szemöldököd természetes alakjára. Ne színezd be túlságosan, főként a orrnyergedhez közeli területet.
 3. Ha szeretnéd még jobban kiemelni a szemöldöködet, korrektor segítségével világosítsd ki a szemöldököd és a szemhéjad közötti részt, majd tégy egy kis highlightert a szemöldököd alá, s kész is van!

Hozzászólások

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a szakáll mindent megváltoztat

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a szakáll mindent megváltoztat

Lenyűgöző, hogy ha a férfiak arcán egyetlen dolgot megváltoztatunk, az képes teljesen megváltoztatni a kinézetüket. Ez az egy dolog természetesen a szakáll! A szakáll tehet valakit sokkal vonzóbbá, férfiasabbá, titokzatosabbá vagy teljesen abszurddá is. Következzenek példák arra, hogy a szakáll hog

Fantasztikus japán technika, hogy szemeid fiatalabbnak tűnjenek - mindössze 1 percet igényel

Fantasztikus japán technika, hogy szemeid fiatalabbnak tűnjenek - mindössze 1 percet igényel

A tükörbe nézve láthatjuk, hogy a korunk már a szemünkön is kezd megmutatkozni. Az arcunk a tekintetünktől fáradt és szomorú. A szemöldök, a felső szemhéj és a szem külső sarkai egyre lejjebb ereszkednek, körülöttük pedig kis ráncok alakulnak ki. A Shiatsu elnevezésű masszázs azonban segíthet megfia

Miért néznek ki fiatalabbnak a mai modern 30 éves nők, mint régebben

Miért néznek ki fiatalabbnak a mai modern 30 éves nők, mint régebben

Régen egy 30 éves nő már érett felnőtt asszonynak számított, és úgy is nézett ki. Könnyű volt megkülönböztetni egy 20 évest egy nála 10 évvel idősebbtől. Manapság azonban alaposan meglepődhetünk, ha egy fiatal lányról kiderül, hogy valójában már 30 éves, mivel pontosan úgy néz ki, mintha csak 20 len

9 megfizethető gyógyszertári termék, ami jobb, mint a legmenőbb kozmetikumok

9 megfizethető gyógyszertári termék, ami jobb, mint a legmenőbb kozmetikumok

Mindannyian tudjuk, hogy a méregdrága termékek sokszor semmivel sem jobbak, mint az olcsók. Amikor egy nagyon menő kozmetikumot vásárolsz, nem csak az összetevőket fizeted meg az árban, de magát a márkanevet is. Ugyanilyen összetevőkből azonban a gyógyszertárban is találhatsz jóval olcsóbb alternatí

11 tipp, hogy rátalálj a tökéletes karikagyűrűre

11 tipp, hogy rátalálj a tökéletes karikagyűrűre

A jegygyűrű már az ujjadon, most pedig elérkezett az idő, hogy a tökéletes karikagyűrűt is kiválaszd. Mielőtt igent mondasz egy gyűrűre, olvasd el az Affianced tanácsait, melyek fontos szempontok alapján nyújtanak segítséget a választáshoz. A következőkben arra nézve kaphatsz tippeket, hogyan válas

Egy lett stylist segít az embereknek megtalálni a stílusukat, és az eredmények lenyűgözőek

Egy lett stylist segít az embereknek megtalálni a stílusukat, és az eredmények lenyűgözőek

Konstantin Bogomolov, az ismert és ünnepelt lett stylist és divatelemző karrierje nagy részét annak szentelte, hogy segítsen az embereknek a lehető legjobban kinézni. Számtalan átlagembernek kölcsönözött olyan stílusos, elegáns megjelenést, ami semmiben sem hasonlít a korábbi énjükre. Tanítványainak

A teljes farmer útmutató, ami segít megtalálni a tökéletes fazont

A teljes farmer útmutató, ami segít megtalálni a tökéletes fazont

Annyi különböző fazon létezik, hogy a tökéletes farmert nem egyszerű megtalálni. Amikor az üzletben válogatsz, valószínűleg inkább csak a nadrágot nézed, és kevés figyelmet fordítasz a címkéjén lévő leírásra. De amikor online vásárolsz, és nem tudsz próbálni, muszáj tisztában lenned a derékbőségedde

10 gyakori bőrápolási hiba, ami károsítja az arcbőrt

10 gyakori bőrápolási hiba, ami károsítja az arcbőrt

Tűnődtél már azon, hogy miért ugyanazokat a bőrápolási tippeket találod minden internetes oldalon vagy újságcikkben? Ennek nem az az oka, hogy a szerkesztőknek nincs fantáziájuk, sokkal inkább az, hogy az olvasók többsége nem követi az egyszerű tanácsokat, amiket javasolnak. Itt az idő, hogy felhagy

10 alapvető sminktrükk, amit mindennap alkalmazhatsz

10 alapvető sminktrükk, amit mindennap alkalmazhatsz

Nagyon sok drága eszköz és hihetetlen trükk létezik, melyekről a sminkesek és a kozmetikai cégek próbálják elhitetni, hogy nélkülözhetetlenek. De valójában a legtöbbjükre semmi szükség, mivel milliónyi olcsóbb módja van annak, hogy magasabb szintre fejleszd a sminkelést. Lehet, hogy a korrektor hasz

11 bőrápoló maszk, amit otthon is elkészíthetsz, avagy csináld magad tanácsok a szép bőrért

11 bőrápoló maszk, amit otthon is elkészíthetsz, avagy csináld magad tanácsok a szép bőrért

Miután elolvasod, hogy miből is készülnek az arcpakolások, valószínűleg te is elrettensz attól, hogy az arcodra kend őket. De mindig van más választás! Saját magad is elkészítheted az arcpakolásodat. A természetes bőrápoló termékek rendszeres használatával a bőröd egészségesebb lesz, és elkerülheted

http://ujhazak.com