11 tipp, hogy rátalálj a tökéletes karikagyűrűre

A jegygyűrű már az ujjadon, most pedig elérkezett az idő, hogy a tökéletes karikagyűrűt is kiválaszd. Mielőtt igent mondasz egy gyűrűre, olvasd el az Affianced tanácsait, melyek fontos szempontok alapján nyújtanak segítséget a választáshoz.
A következőkben arra nézve kaphatsz tippeket, hogyan válassz olyan karikagyűrűt, amit tényleg imádni fogsz!

1. Szűkítsd le a lehetőségeket

Gyémántok vagy drágakövek, platina vagy arany – a kör leszűkítése nehéz feladatnak tűnhet, de ne ess pánikba! Egyszerre csak egy szempontot vegyél figyelembe. Kezdd a stílussal: egyszerű vagy díszes darabot képzelsz el magadnak? Szeretnéd, hogy ugyanolyan anyaga legyen, mint a jegygyűrűdnek? Szeretnéd, hogy a párod és a te gyűrűd passzoljanak egymáshoz? Válaszold meg ezeket a kérdéseket, hogy pontosabban kereshesd a megfelelő gyűrűt.

2. Válaszd ki együtt a jegygyűrűt és a karikagyűrűt

Ha a jegygyűrűt meglepetésnek szeretnéd kapni, akkor ez a módszer természetesen nem működik. Más esetben viszont érdemes megfogadni, mert segíthet a döntésben.

Például, ha a jegygyűrűd már önmagában is egy díszes darab, a karikagyűrűt valószínűleg egyszerűbbnek szeretnéd. Egy egyszerű jegygyűrű viszont megkíván egy mutatósabb, pl. kövekkel kirakott karikagyűrűt. Azt is gondold át, a két gyűrű hogyan fog mutatni együtt.

Ha egymás mellett szeretnéd viselni őket, válassz olyat, amit az eljegyzési gyűrűhöz terveztek. De ha a karikagyűrűt önmagában fogod viselni, lehet egy bonyolultabb ékszer is, ami önmagában, de akár a jegygyűrűvel is szépen mutat majd rajtad. Kérd ki az ékszerész véleményét arról, hogy a választott jegy- és karikagyűrűk harmonizálnak-e egymással.

3. Kezdd el idejében a keresgélést

Ha már nagyjából kitaláltad, hogy milyen karikagyűrűt szeretnél, a következő lépés a próba. Adj magadnak legalább 2-3 hónapot az esküvő előtt a gyűrű vásárlásra. Szükséged lesz erre az időre, hogy kutass, összehasonlítsd az árakat és azokat a darabokat, amiken megakadt a szemed.

Ha úgy érzed, a választottad egy teljesen egyszerű, hétköznapi gyűrű, adj magadnak még időt! És ne feledd, az olyan extrák, mint a gravírozás, akár még 1 hónapot is igényelhetnek.

4. Keverd a fémeket

Ne idegeskedj, ha te a platinát, de a párod a sárga aranyat kedveli. Nincs olyan szabály, ami kimondaná, hogy csakis azonos fémből készült vagy egyforma stílusú gyűrűtök lehet. Köthettek kompromisszumot is, pl. választhattok olyan karikagyűrűt, amiben mindkét fém megtalálható, de olyanokat is, melyek teljesen különböznek egymástól. A lényeg, hogy olyan gyűrűkre essen a választásotok, melyeket mindketten szeretni fogtok, és melyek tükrözik a saját egyéni stílusotokat.

5. Szabd meg az értékhatárt

Tarthatod magad ahhoz a szabályhoz is, hogy a karikagyűrűk az esküvőre szánt összeg legfeljebb 3%-át tegyék ki. A gyémántok, a díszítések, a gravírozás könnyen megdobhatják a gyűrű árát, ezeket a tényezőket is vedd figyelembe, ha egyedi gyűrűt szeretnél. A gravírozás árát többnyire a karakterek száma és a betűtípus határozza meg, valamint az, hogy kézzel vagy géppel készítik-e.

6. Vedd figyelembe az életmódodat

Tartsd észben, hogy ezt a gyűrűt nap mint nap viselni fogod, ezért olyat válassz, ami észrevétlenül belesimul az életmódodba. Ha sportolsz vagy hangszeren játszol, egy keskenyebb, lekerekített formákkal rendelkező gyűrű a legjobb választás. Ha a kezeiddel dolgozol, valószínűleg a legjobb számodra egy strapabíró, egyszerű kivitelezésű karikagyűrű, könnyen kipotyogó kövek és gyorsan összepiszkolódó gravírozás nélkül. Ha kifejezetten aktív életet élsz, válaszd az extra tartós platinát, ami ellenáll a karcolásoknak is.

7. Próbálj ki valami mást

Lehet, hogy már eleve megvan az elképzelésed arról, pontosan milyen gyűrűt szeretnél. Mégis, mikor bemész az ékszerboltba, próbáld elengedni ezt a határozott elképzelést, és nézz meg teljesen más típusokat is! Beszélgess az ékszerésszel, hallgasd meg a javaslatait annak alapján, hogy mi az, amit teljesen elutasítasz, és mit szeretsz leginkább.

Akárcsak a menyasszonyi ruhánál, a karikagyűrű esetében is könnyen előfordulhat, hogy végül olyat választasz, amilyenre korábban nem is gondoltál. Próbáld fel, és hagyd magadon néhány percig az üzletben, írj benne egy sms-t, hogy megnézd, mennyire kényelmes viselet.

8. Hosszú távon gondolkodj

Lehet, hogy divatban mindig naprakész vagy, de egy gyűrűt a következő évtizedekre kell választanod. Azért ne nyomja nagyon a válladat a választás terhe! Nem a gyűrűhöz mész hozzá, és időközben bármikor változtathatsz rajta, rakathatsz bele köveket, pl. az egyik évforduló alkalmából.

9. Vedd figyelembe az ápolását is

Hogy a karikagyűrű és a benne lévő kövek az idő múltával is újszerűnek tűnjenek és tiszták legyenek, a tisztításukról is gondoskodnod kell. Meleg, habos vízben kell megtisztítanod, majd egy puha sörtéjű fogkefével átdörzsölnöd. Arra ügyelj, hogy az erős nyomás hatására a kövek kiválhatnak a foglalatból. Öblítsd le, finoman nyomkodva töröld szárazra. Ha ez számodra túl macerásnak tűnik, válassz egy extra díszítésektől mentes arany vagy platina gyűrűt, amit egy puha ruhával egyszerűen csak át kell törölnöd.

10. A megfelelő méret

A legtöbben szinte soha nem veszik le a karikagyűrűt. Viselik télen, nyáron, edzés közben és terhesség alatt is. Közben pedig az ujjak ki vannak téve a hidegnek, a melegnek, a súlyváltozásnak, a vízvisszatartásnak. Ezért fontos, hogy ezen változásokhoz igazodva válaszd ki a gyűrű méretét.

Mérd le az ujjadat nyugalmi állapotban, normál testhőmérséklettel. Ehhez a megfelelő időpont nem a reggel, mert ilyenkor még a test éjszakáról visszatartja a vizet, nem közvetlenül edzés után, mikor az ujjak meg vannak dagadva, és nem akkor, mikor nagyon fázol vagy meleged van, mert hidegben vékonyabbak, melegben ducibbak az ujjaink.

11. Figyelj a jelzésekre

Jelzések minden gyűrűn találhatók, nem csak karikagyűrűkön. Győződj meg róla, hogy a gyűrű belső oldalán két jelzés is van, a gyártóé, valamint a fémjelzés. Ez utóbbi bizonyítja, hogy a gyűrű valóban olyan minőségű, ahogyan az ékszerész állítja.


Hozzászólások

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a szakáll mindent megváltoztat

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a szakáll mindent megváltoztat

Lenyűgöző, hogy ha a férfiak arcán egyetlen dolgot megváltoztatunk, az képes teljesen megváltoztatni a kinézetüket. Ez az egy dolog természetesen a szakáll! A szakáll tehet valakit sokkal vonzóbbá, férfiasabbá, titokzatosabbá vagy teljesen abszurddá is. Következzenek példák arra, hogy a szakáll hog

Fantasztikus japán technika, hogy szemeid fiatalabbnak tűnjenek - mindössze 1 percet igényel

Fantasztikus japán technika, hogy szemeid fiatalabbnak tűnjenek - mindössze 1 percet igényel

A tükörbe nézve láthatjuk, hogy a korunk már a szemünkön is kezd megmutatkozni. Az arcunk a tekintetünktől fáradt és szomorú. A szemöldök, a felső szemhéj és a szem külső sarkai egyre lejjebb ereszkednek, körülöttük pedig kis ráncok alakulnak ki. A Shiatsu elnevezésű masszázs azonban segíthet megfia

Miért néznek ki fiatalabbnak a mai modern 30 éves nők, mint régebben

Miért néznek ki fiatalabbnak a mai modern 30 éves nők, mint régebben

Régen egy 30 éves nő már érett felnőtt asszonynak számított, és úgy is nézett ki. Könnyű volt megkülönböztetni egy 20 évest egy nála 10 évvel idősebbtől. Manapság azonban alaposan meglepődhetünk, ha egy fiatal lányról kiderül, hogy valójában már 30 éves, mivel pontosan úgy néz ki, mintha csak 20 len

9 megfizethető gyógyszertári termék, ami jobb, mint a legmenőbb kozmetikumok

9 megfizethető gyógyszertári termék, ami jobb, mint a legmenőbb kozmetikumok

Mindannyian tudjuk, hogy a méregdrága termékek sokszor semmivel sem jobbak, mint az olcsók. Amikor egy nagyon menő kozmetikumot vásárolsz, nem csak az összetevőket fizeted meg az árban, de magát a márkanevet is. Ugyanilyen összetevőkből azonban a gyógyszertárban is találhatsz jóval olcsóbb alternatí

Egy lett stylist segít az embereknek megtalálni a stílusukat, és az eredmények lenyűgözőek

Egy lett stylist segít az embereknek megtalálni a stílusukat, és az eredmények lenyűgözőek

Konstantin Bogomolov, az ismert és ünnepelt lett stylist és divatelemző karrierje nagy részét annak szentelte, hogy segítsen az embereknek a lehető legjobban kinézni. Számtalan átlagembernek kölcsönözött olyan stílusos, elegáns megjelenést, ami semmiben sem hasonlít a korábbi énjükre. Tanítványainak

A teljes farmer útmutató, ami segít megtalálni a tökéletes fazont

A teljes farmer útmutató, ami segít megtalálni a tökéletes fazont

Annyi különböző fazon létezik, hogy a tökéletes farmert nem egyszerű megtalálni. Amikor az üzletben válogatsz, valószínűleg inkább csak a nadrágot nézed, és kevés figyelmet fordítasz a címkéjén lévő leírásra. De amikor online vásárolsz, és nem tudsz próbálni, muszáj tisztában lenned a derékbőségedde

10 gyakori bőrápolási hiba, ami károsítja az arcbőrt

10 gyakori bőrápolási hiba, ami károsítja az arcbőrt

Tűnődtél már azon, hogy miért ugyanazokat a bőrápolási tippeket találod minden internetes oldalon vagy újságcikkben? Ennek nem az az oka, hogy a szerkesztőknek nincs fantáziájuk, sokkal inkább az, hogy az olvasók többsége nem követi az egyszerű tanácsokat, amiket javasolnak. Itt az idő, hogy felhagy

10 alapvető sminktrükk, amit mindennap alkalmazhatsz

10 alapvető sminktrükk, amit mindennap alkalmazhatsz

Nagyon sok drága eszköz és hihetetlen trükk létezik, melyekről a sminkesek és a kozmetikai cégek próbálják elhitetni, hogy nélkülözhetetlenek. De valójában a legtöbbjükre semmi szükség, mivel milliónyi olcsóbb módja van annak, hogy magasabb szintre fejleszd a sminkelést. Lehet, hogy a korrektor hasz

11 bőrápoló maszk, amit otthon is elkészíthetsz, avagy csináld magad tanácsok a szép bőrért

11 bőrápoló maszk, amit otthon is elkészíthetsz, avagy csináld magad tanácsok a szép bőrért

Miután elolvasod, hogy miből is készülnek az arcpakolások, valószínűleg te is elrettensz attól, hogy az arcodra kend őket. De mindig van más választás! Saját magad is elkészítheted az arcpakolásodat. A természetes bőrápoló termékek rendszeres használatával a bőröd egészségesebb lesz, és elkerülheted

Hogyan él, és mit eszik a férfi, aki 50 évesen 20-nak néz ki? Mindenki a titkát akarta megtudni, végül elárulta

Hogyan él, és mit eszik a férfi, aki 50 évesen 20-nak néz ki? Mindenki a titkát akarta megtudni, végül elárulta

Chuando Tan egy szingapúri fotós, aki az egész világ figyelmét felkeltette, és nem csak az általa készített, de a róla készült fotókkal is. Mi annyira érdekes benne? Chuando 1967-ben született, tehát elmúlt 50, de csak 20-nak néz ki. Ha szeretnéd tudni, mi a titka, hogy él, mit csinál, mit eszik, ol

http://ujhazak.com