A teljes farmer útmutató, ami segít megtalálni a tökéletes fazont

 

Annyi különböző fazon létezik, hogy a tökéletes farmert nem egyszerű megtalálni. Amikor az üzletben válogatsz, valószínűleg inkább csak a nadrágot nézed, és kevés figyelmet fordítasz a címkéjén lévő leírásra. De amikor online vásárolsz, és nem tudsz próbálni, muszáj tisztában lenned a derékbőségeddel, vagy például azzal, hogy egy lazább fazonú farmer hogyan áll neked. A következőkben megismerheted a különböző farmer fazonokat, és azt is megtudhatod, közülük melyik áll neked a legjobban.

Derékmagasság

 • Magas derekú: Ha a címkén a High-waisted feliratot látod, a farmer dereka a köldökig vagy afölé ér. Ezek a nadrágfazonok nem feltétlenül szűkek. A ‘80-90-es évek népszerű fazonja a 2010-es években tért vissza, rendszerint betűrt felsővel vagy haspólóval viselik. A magas derekú nadrág nyújtja az alakot, ha bő felsőt veszel fel hozzá, jótékonyan elrejtheted a hasadat.
 • Hagyományos derekú: Az Original rise típusú farmer majdnem ugyanolyan magas, mint az előző fazon, mivel a dereka a köldök vonaláig ér. Ugyanolyan felsőkkel viselheted, mint a magas derekú farmert. Ősszel és tavasszal tökéletesen mutat flanel inggel, pulóverrel, melegítőfelsővel. Nyáron haspólót, könnyű blúzokat vagy klasszikus fehér pólót vegyél fel hozzá.
 • Normál vagy közepes derekú: Ennek a klasszikus fazonnak a derékvonala kicsivel a köldök alatt húzódik. Ha jól választod meg, a Regular rise típusú farmer bármelyik testalkathoz passzolhat, és bármit viselhetsz hozzá a klasszikus dzsekiktől kezdve a bomber dzsekiig és a topokig.
 • Alacsony derekú: A Low rise derékmagasság csak a lapos hasú lányoknak áll jól.
  A 2000-es évek elején rövid, a has alsó részét látni engedő felsőkkel kombinálták őket, napjainkban azonban ez már nem nevezhető ízlésesnek. A mai trendek szerint legfeljebb 1-2 cm csupasz bőrfelület lóghat ki a felsőből, de a hasnak ehhez hibátlannak kell lennie. A 2010-es években az alacsony derekú farmert általában betűrt felsőkkel vagy túlméretezett pulóverekkel viselik.
 • Ultra-alacsony derekú: Az Ultra-low rise fazon már nem olyan népszerű, mint volt a 2010-es évek elején. Csak vékony és lapos hasú lányok hordhatják, mivel a derékvonala alig valamivel a szeméremcsont felett húzódik. Ugyanolyan felsőkkel viselhető, mint az alacsony derekú farmer.

Szabás

A farmer címkéjén a Fit felirat mutatja, hogy a csípőtől a térdig milyen a nadrág szabása. Lehet szűk, illetve bő.

 

 • Slim: A skinny fazonnal ellentétben a slim meglehetősen szűk fazonú, de a lábszáron kissé bővebb.
  Hétköznapokra, akár munkahelyre is ideálisak, és nagyon praktikusak, ha rögtön a munkából buliba vagy hivatalos. A szárát kissé felhajthatod, megfelelő kiegészítőkkel pedig hétköznapiból alkalmi viseletté alakíthatod. Ha hagyományos vagy normál derékmagasságút választasz belőle, a slim farmer nagyon jól elrejti az alakod kisebb-nagyobb hibáit.
 • Skinny: Már sok éve népszerű ez a tapadós fazon, amit nevezhetünk akár az új klasszikusnak is. Bármilyen felsőrésszel viselhető, de ha hivatalos megjelenésed van, inkább normál, mintsem alacsony derekút válassz belőle. A skinny farmer alacsony derékkal csak a kifejezetten karcsú és sportos alkatú lányokon mutat jól.
 • Jeggings: Ahogy a nevéből is kiderül, a jeggings a leggings és a farmer kombinációja, azaz még tapadósabb, mint a skinny fazonú farmer. 2010-ben mutatták be elsőként a nagyközönségnek, azóta hihetetlenül népszerű lett, a lányok a világ minden táján előszeretettel hordják. Mivel sokféle színben létezik, hétköznapi és hivatalos viseletté is alakíthatod vele az outfitedet. A megfelelő jeggings kiválasztásánál két dolgot végy figyelembe: a jeggings inkább leggings, mint farmer, és soha nem lehet áttetsző.

 • Regular: Egyenes szárú farmer, mely szinte minden márka kínálatában megtalálható. Legklasszikusabb példája ennek a fazonnak a Levi’s 501. Ezek a fazonok hihetetlenül sokoldalúak, hiszen bármilyen testalkatra passzolnak, és kombinálhatók bármilyen felsőrésszel, illetve cipővel. Mivel mindig divatosak, az éppen aktuális trendektől függetlenül is jól fogsz kinézni, ha ilyen fazont választasz.
 • Relaxed: Hasonlóak az előző fazonhoz, a különbség köztük az, hogy a relaxed fazonú farmer derékvonala általában alacsonyabb, a lábszára pedig bővebb, mint a regular szabásúé. Irodába jobb, ha nem viseled, de hétköznapokon szinte pótolhatatlan. Kombinálhatod bármilyen felsőrésszel, az ujjatlan trikóktól kezdve a klasszikus felsőkig. Ősszel és télen nagyon jól mutat pufidzsekivel, kabáttal.
 • Loose: Ezt a fazont láthatod legtöbbször a rappereken. Szinte valamennyi ruhamárka kollekciójában megtalálható ez a típus, ami nagyon jól néz ki túlméretes ruhadarabokkal. Bármilyen tornacipővel, még magasszárúval is jól mutat. Az üzletekben sokszor a relaxed és a loose fazont nem választják külön, ezért gyakran a relaxed fazonok között bukkanhatsz rájuk.
 • Boyfriend: A loose fazonú farmert általában a férfi ruhák között találod meg, a boyfriend szabású farmer viszont tipikusan női ruhadarab. Hossza általában a klasszikus ⅞-os, alacsony vagy magas derekú változatokban létezik. Mivel több száz különböző modell létezik belőle, te is megtalálhatod köztük a kedvencedet. A boyfriend fazonú farmert bármilyen felsővel és cipővel viselheted, de a munkahelyedre azért ne ebben menj.

Szár

 • Tapered vagy Tailored: Ennél a fazonnál a nadrág szára térdtől szűkül, ez pedig nagyon jól mutat azokon, akiknek szép a lábformájuk. Az elmúlt években az egyik legnépszerűbb farmer fazon. A tapered szárú farmert jól kombinálhatod bármilyen cipővel, akár tornacipővel vagy klasszikus fazonokkal is.
 • Egyenes szárú: Ennek a fazonnak a szára térdnél és az aljánál egyforma széles. Klasszikusnak nevezhető fazon, amivel eltakarhatod a vastagabb vagy kevésbé formás lábszárat. Bármilyen felsővel és cipővel jól mutat.
 • Bootcut: Az 1960-as évek hippi korszaka óta van divatban. Könnyen felismerhető fazon, hiszen a szára alul kiszélesedik. Manapság a bootcut szárú farmerek nem annyira szélesek, mint voltak pl. a ‘60-as években, többnyire a száruk szélessége megegyezik a nadrág csípőszélességével. Széles csípőjű lányokon mutatnak a legjobban, mivel optikailag kiegyensúlyozzák az alakot.

Hozzászólások

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a szakáll mindent megváltoztat

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a szakáll mindent megváltoztat

Lenyűgöző, hogy ha a férfiak arcán egyetlen dolgot megváltoztatunk, az képes teljesen megváltoztatni a kinézetüket. Ez az egy dolog természetesen a szakáll! A szakáll tehet valakit sokkal vonzóbbá, férfiasabbá, titokzatosabbá vagy teljesen abszurddá is. Következzenek példák arra, hogy a szakáll hog

Fantasztikus japán technika, hogy szemeid fiatalabbnak tűnjenek - mindössze 1 percet igényel

Fantasztikus japán technika, hogy szemeid fiatalabbnak tűnjenek - mindössze 1 percet igényel

A tükörbe nézve láthatjuk, hogy a korunk már a szemünkön is kezd megmutatkozni. Az arcunk a tekintetünktől fáradt és szomorú. A szemöldök, a felső szemhéj és a szem külső sarkai egyre lejjebb ereszkednek, körülöttük pedig kis ráncok alakulnak ki. A Shiatsu elnevezésű masszázs azonban segíthet megfia

Miért néznek ki fiatalabbnak a mai modern 30 éves nők, mint régebben

Miért néznek ki fiatalabbnak a mai modern 30 éves nők, mint régebben

Régen egy 30 éves nő már érett felnőtt asszonynak számított, és úgy is nézett ki. Könnyű volt megkülönböztetni egy 20 évest egy nála 10 évvel idősebbtől. Manapság azonban alaposan meglepődhetünk, ha egy fiatal lányról kiderül, hogy valójában már 30 éves, mivel pontosan úgy néz ki, mintha csak 20 len

9 megfizethető gyógyszertári termék, ami jobb, mint a legmenőbb kozmetikumok

9 megfizethető gyógyszertári termék, ami jobb, mint a legmenőbb kozmetikumok

Mindannyian tudjuk, hogy a méregdrága termékek sokszor semmivel sem jobbak, mint az olcsók. Amikor egy nagyon menő kozmetikumot vásárolsz, nem csak az összetevőket fizeted meg az árban, de magát a márkanevet is. Ugyanilyen összetevőkből azonban a gyógyszertárban is találhatsz jóval olcsóbb alternatí

11 tipp, hogy rátalálj a tökéletes karikagyűrűre

11 tipp, hogy rátalálj a tökéletes karikagyűrűre

A jegygyűrű már az ujjadon, most pedig elérkezett az idő, hogy a tökéletes karikagyűrűt is kiválaszd. Mielőtt igent mondasz egy gyűrűre, olvasd el az Affianced tanácsait, melyek fontos szempontok alapján nyújtanak segítséget a választáshoz. A következőkben arra nézve kaphatsz tippeket, hogyan válas

Egy lett stylist segít az embereknek megtalálni a stílusukat, és az eredmények lenyűgözőek

Egy lett stylist segít az embereknek megtalálni a stílusukat, és az eredmények lenyűgözőek

Konstantin Bogomolov, az ismert és ünnepelt lett stylist és divatelemző karrierje nagy részét annak szentelte, hogy segítsen az embereknek a lehető legjobban kinézni. Számtalan átlagembernek kölcsönözött olyan stílusos, elegáns megjelenést, ami semmiben sem hasonlít a korábbi énjükre. Tanítványainak

10 gyakori bőrápolási hiba, ami károsítja az arcbőrt

10 gyakori bőrápolási hiba, ami károsítja az arcbőrt

Tűnődtél már azon, hogy miért ugyanazokat a bőrápolási tippeket találod minden internetes oldalon vagy újságcikkben? Ennek nem az az oka, hogy a szerkesztőknek nincs fantáziájuk, sokkal inkább az, hogy az olvasók többsége nem követi az egyszerű tanácsokat, amiket javasolnak. Itt az idő, hogy felhagy

10 alapvető sminktrükk, amit mindennap alkalmazhatsz

10 alapvető sminktrükk, amit mindennap alkalmazhatsz

Nagyon sok drága eszköz és hihetetlen trükk létezik, melyekről a sminkesek és a kozmetikai cégek próbálják elhitetni, hogy nélkülözhetetlenek. De valójában a legtöbbjükre semmi szükség, mivel milliónyi olcsóbb módja van annak, hogy magasabb szintre fejleszd a sminkelést. Lehet, hogy a korrektor hasz

11 bőrápoló maszk, amit otthon is elkészíthetsz, avagy csináld magad tanácsok a szép bőrért

11 bőrápoló maszk, amit otthon is elkészíthetsz, avagy csináld magad tanácsok a szép bőrért

Miután elolvasod, hogy miből is készülnek az arcpakolások, valószínűleg te is elrettensz attól, hogy az arcodra kend őket. De mindig van más választás! Saját magad is elkészítheted az arcpakolásodat. A természetes bőrápoló termékek rendszeres használatával a bőröd egészségesebb lesz, és elkerülheted

Hogyan él, és mit eszik a férfi, aki 50 évesen 20-nak néz ki? Mindenki a titkát akarta megtudni, végül elárulta

Hogyan él, és mit eszik a férfi, aki 50 évesen 20-nak néz ki? Mindenki a titkát akarta megtudni, végül elárulta

Chuando Tan egy szingapúri fotós, aki az egész világ figyelmét felkeltette, és nem csak az általa készített, de a róla készült fotókkal is. Mi annyira érdekes benne? Chuando 1967-ben született, tehát elmúlt 50, de csak 20-nak néz ki. Ha szeretnéd tudni, mi a titka, hogy él, mit csinál, mit eszik, ol

http://ujhazak.com